Corona bootverhuur Giethoorn

De uitbraak van Corona heeft grote gevolgen voor geheel Giethoorn. Met name de regel betreffende afstand houden zorgt ervoor dat de bootverhuur even anders gaat dan dat wij gewend zijn.

Corona maatregelen bij de bootverhuur in Giethoorn

Per 1 juni zijn de regels betreffende corona weer veranderd. Het verbod op groepsvorming is afgeschaft waardoor het weer toegestaan is om met meer dan 2 personen naar buiten te gaan en een bootje te huren in Giethoorn. Een strenge voorwaarde hiervoor is wel dat men 1,5 meter afstand van elkaar houdt.

Aan deze voorwaarden zijn wederom uitzonderingen verbonden. Zo hoeven personen die allen ingeschreven staan op hetzelfde adres geen 1,5 meter afstand te houden . Zij worden gezien als één huishouden (m.u.v. studentenhuizen). Daarnaast hoeft er ook geen 1,5 meter afstand gehouden worden tussen slechts 2 personen.

Het komt erop neer dat tussen huishoudens en duo’s onderling 1,5 meter afstand moet worden gehouden. In een bootje is dit eenvoudiger gezegd dan gedaan. Bent u van plan om met meer dan 2 personen een bootje te huren en u niet allen één huishouden vormt, neem dan contact op voor meer informatie en vraag naar de mogelijkheden.

0521-361210 (Tussen 10:00 en 18:00) of info@zuideinde.nl

Houd afstand bij het huren van een boot in Giethoorn